Українським водіям запропонують за гроші «стукати» один на одного

В Україні з’явився мобільний додаток, за допомогою якого кожен автолюбитель може фіксувати недотримання ПДР іншими водіями. За допомогу поліції можна буде отримати відсоток від штрафу.

Додаток DashcamUA працює як відеореєстратор. Водій, який помітив порушення ПДР, дає голосову команду на запис відео, потім зберігає його, і відправляє його зі своїми коментарями на сервер. Потім поліцейські переглядають відео і визначають, чи було чи ні порушення.

Мобільний додаток захищено від небажаних проникнень. Тобто стерти або видалити відео не вийде, якщо раптом у когось з’явиться таке бажання.

Розробники цього додатка вважають, що водіїв потрібно зацікавити фінансово. Передбачається, що 20% від суми штрафу зробить українських водіїв «активними».

Поки це тільки громадська ініціатива. Перш ніж вона стане реальністю, повинен бути розроблений відповідний законопроект, а потім ще й затверджений у Верховній Раді. Які шанси, що така ідея буде реалізована? Сказати важко. У деяких країнах, у всякому разі, вже працюють подібні мобільні додатки.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть