Для літніх водіїв хочуть ввести спеціальні водійські посвідчення

В Японії з метою зниження кількості ДТП хочуть ввести «обмежені ліцензії» на водіння людям у віці від 75 років. Таку пропозицію зараз розглядається в японських міністерствах.

У 2018 році в Японії літні водії стали винуватцями 460 аварій зі смертельним результатом. І тенденція така, що кількість таких ДТП збільшується з року в рік. Якщо в 2008 році літні японські автомобілісти стали винуватцями 15% всіх ДТП зі смертельними наслідками, то в 2018 році ця цифра досягла вже майже 15%.

Японська преса широко висвітлює резонансні аварії за участю літніх водіїв. Так, 87-річний водій скоїв наїзд на жінку з дитиною на пішохідному переході. Є думка, що водій переплутав педалі газу і гальма.

Подробиці нової системи отримання або продовження японськими літніми людьми водійських прав оприлюднять до кінця поточного року. Але вже зараз відомо, що літнім японцям від 75 років доведеться проходити тест, який визначить їх когнітивні здібності. Хто не пройде тест, той не отримає водійські права.

Тим часом, зараз в Японії налічується понад 5,6 млн водіїв віком від 75 років і старше. Навряд чи їм сподобається введення для них «обмежених ліцензій» на водіння.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть