Які машини, навіть нові, не варто купувати

Якщо ви купили нову машину, це не означає, що ви заплатили один раз гроші і все.

Надалі доведеться витрачати кошти на обслуговування, податки, ремонти, штрафи.

Як зробити, щоб вона була надійною?

Наявність в авто складних опцій і додаткових агрегатів обернено пропорційно його надійності. Наприклад, недоцільно встановлювати в машину навігаційну систему, а цілком можна обійтися смартфоном з потрібною програмою.

Чим менше «наворотів» в автомобілі, тим більше шансів, що дилер на вас не заробить.

Другий момент – турбіна. Начебто все зрозуміло: при меншому обсязі мотор видає велику потужність, шкідливих викидів – мінімум. Але з іншого боку різко зменшується ресурс двигуна.

До того ж це додаткова деталь, яка теж ламається і за ремонт якої доведеться платити. Ще один спосіб «нагодувати» дилерів – купити авто з варіатором або подвійним зчепленням.

Надійність цих агрегатів викликає великі сумніви: як показує практика, ремонт може знадобитися вже через 50 тис. км пробігу.

Придбання машини з повним приводом доцільно, якщо ви любитель активного відпочинку, подорожей по грунтовці. Однак при відсутності досвіду можна так пробуксовати в бруді з перегрівом трансмісії, що потім – пряма дорога на автосервіс, яка буде супроводжуватися серйозним спустошенням гаманця.

А якщо ваше життя – в рамках асфальту, цілком можна обійтися передньопривідною моделлю, яка витрачає менше палива і дешевше в обслуговуванні.

Джерело avtodream.org

Не пропустіть