Російський експерт озвучив фатальну долю Кримського моста

Фахівці вже неодноразово заявляли, що будівництво Кримського моста може відбитися на екосистемі Азовського моря в цілому. Просадка рівня Керченської протоки і зменшення глибини фарватеру не є єдиними проблемами, які виникли в результаті будівництва шляхопроводу, пише Автотема.

Російський гідрогеолог Юрій Медовар заявляє, що навіть місцеві жителі відзначають, що за останні роки спостерігається сильне цвітіння води в протоці. За прогнозами експерта, через кілька років Керченська протока перетвориться на справжнє болото.

Зведена дамба перекрила течії і фактично порушила нормальний водообмін між Азовським і Чорним морями. Також Медовар стверджує, що за рахунок осідання рівня Керченської протоки, вже в найближчі роки він ризикує стати не судноплавним. Це створює високі ризики того, що акваторія Азовського моря стане ізольованою від Чорного моря.

Процес цвітіння води вже помітний навіть неозброєним оком. Експерт назвав будівництво Кримського моста колосальною помилкою і рекомендує розібрати його до самої основи, щоб встигнути врятувати екосистему Азовського моря.


Не пропустіть