Верховний Суд назвав підставу для тимчасового затримання автомобіля

Доставлення затриманого авто на спеціальний майданчик дозволяється лише у випадку, якщо транспортний засіб суттєво перешкоджає дорожньому руху. Такий висновок зробив ВС в постанові №466/7566/16-а, текст якої друкує «Закон і Бізнес».

Верховний Суд

Іменем України

Постанова
3 квітня 2019 року

м.Київ

№466/7566/16-а

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду:
головуючого — СМОКОВИЧА М.І.,
суддів: БІЛОУСА О.В., ДАНИЛЕВИЧ Н.А. —
розглянув у письмовому провадженні в касаційній інстанції справу за позовом Особи 1 до Коломийського відділення поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківський області, інспектора Коломийського відділення поліції ГУ НП в Івано-Франківський області старшого лейтенанта поліції Гураля М.В. про визнання дій неправомірними та скасування постанови, за касаційною скаргою Особи 4 на постанову Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 2.12.2016 та ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду від 22.02.2017.

І. Суть спору

1. У серпні 2016 року Особа 1 звернувся до суду з позовом до Коломийського відділення поліції ГУНП, інспектора Коломийського відділення поліції ГУНП старшого лейтенанта поліції Гураля М.В., в якому просив скасувати постанову серії ПС2 №594128 та визнати неправомірними дії інспектора Гураля М.В.

2. Позов обґрунтовано тим, що інспектором поліції Гуралем М.В. виявлено порушення позивачем Правил дорожнього руху, а саме: нібито позивач не виконав вимог дорожнього знака 4.2 («Рух праворуч»), а здійснив поворот ліворуч, чим порушив вимоги ч.1 ст.122 КпАП.

Джерело zib.com.ua

Не пропустіть