В Україні перерахують вартість обов’язкового автострахування

Деяким українцям ОСАГО обійдеться дешевше вже з вересня цього року. Нацкомфінпослуг змінив коригуючі коефіцієнти, що впливають на вартість цивільної відповідальності автомобілістів.

В оприлюдненому Мінюстом розпорядженні №538 від 9 квітня повідомляється, що відтепер не місце реєстрації автомобіля буде ключовим, а місце прописки власника. Виходить, що жителям сіл і передмість страховка буде обходитися набагато дешевше (приблизно на третину) ніж для міських водіїв.

У документі прописані і знижки для власників електромобілів, яким суму виставлятимуть менше приблизно на 10%.

А от мешканцям столиці та наближеним до неї містах страховка ОСАЦВ буде обходитися на 10% дорожче. Ще більше доведеться платити водіям автомобілів на європейській реєстрації. Для них підвищувальний коефіцієнт був 2-4, а тепер його збільшили до 5-10. Це означає, що ціну за страховку наблизять до європейської.

Торкнеться подорожчання і в інших великих міст, як Дніпро, Львів, Одеса та Харків. Там буде діяти не 1,8-2,8 коефіцієнт, а 2,3-3,5.

Для того, щоб хоч якось заощадити жителі міст можуть купувати страховку онлайн зі знижувальним коефіцієнтом в 0,9.

Все це зроблено для того, щоб страховики змогли адекватно оцінювати ризики, які беруть на себе. Але позитивним моментом стане те, що ліміти виплат по автоцивілці виростуть. З вересня максимальний розмір компенсації збитку майну виросте до 130 тисяч, а по життю і здоров’ю до 260 тисяч. А значить всюди надбавка складе по 30 тисяч гривень.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть