Стало відомо, чому прийшла пора купувати старі Skoda (Фото)

В Україні марка Skoda відома добре – у нас дуже популярними є Октавії, Рапіди, Фабії. Однак чи чули ви про старі моделі цього бренду, такі як Skoda 105, 120, Favorit, Forman? Якщо ні, то настав час вивчити і їх! І навіть пошукати ці автомобілі в оголошеннях. Ну а якщо ви володієте однією з таких машин, то вже зараз можете потирати руки. Чому? Відповідь знають наші колеги з Auto.cz.

Як пише видання, в 1990-х і 2000-х роках у Чехії стали масово позбуватися старих Шкод, але сьогодні вони різко стали хітом. В Auto.cz прямо так і пишуть: “сьогодні старі автомобілі Škoda є цінним товаром і продаються за сотні тисяч”. Під сотнями тисяч маються на увазі крони, але в перерахунку на євро теж виходять непогані цифри.

Наприклад, добре збережену Skoda 120L 1988 року, яку можна було придбати майже за 64 000 чеських крон наприкінці 1980-х років, в березні цього року була продана за 99 999 крон, тобто майже 4000 євро. Для порівняння, нещодавно в Україні продавали схожий автомобіль лише за 1000 доларів – 1987 року, у відмінному стані з пробігом лише в 63 000 км.

І, на думку експертів, потенціал класичних автомобілів тільки зростатиме: “Загальне сприйняття інвестицій змінюється. Люди прагнуть доповнити своє портфоліо речами, якими вони можуть насолоджуватися. Здебільшого це стосується нерухомості, мистецтва і класичних автомобілів”, – каже Петро Дюфек, аналітик компанії CSOB. Перевага інвестування в “ветеранів автопрому” полягає в тому, що такі автомобілі орієнтовані на широке коло покупців. Причому це стосується як відверто дешевих раритетів, так і тих, що коштують мільйони.

А купують такі автомобілі не тільки приватні колекціонери, а й різні фірми – наприклад, для організації виставок. Отож вперед! І, до речі, необов’язково займатися Шкодами – “зайдіть” в інтернет і ви здивуєтеся, скільки машин, які, здавалося б потрібно відправити на брухт, мають хорошу ціну.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть