ЗАЗ представив нову міську модель (Фото)

Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ) презентував нову модель міського автобуса ЗАЗ А10, який дозволяє перевозити 60 пасажирів. Показ новинки відбувся в рамках Дня відкритих дверей на Запорізькому автозаводі, де також продемонстрували приміський автобус ЗАЗ А08.

Як зазначається, міська модель ЗАЗ А10 С3А має 23 місця для сидіння, включаючи 4 місця для інвалідів. Машина комплектується дизельним двигуном Weichai екологічного стандарту Євро-5. Важливо, що 70 таких машин вже працює в Польщі.

Як видно з фото, носова частина автобусу, у порівнянні з попередніми моделями, отримала іншу оптику.

У свою чергу, автобус ЗАЗ А08 побудований на базі шасі Asia Star. Він оснащений турбодизельним двигуном Weichaiа китайського виробника, який відповідає екологічному стандарту Євро-5, об’ємом 3 л, потужністю 103/3000 кВт/об/хв і обертовим моментом 400 Нм.

Пасажирський транспорт отримав кермо з гідропідсилювачем, двоконтурну пневматичну гальмівну систему від німецького та американського виробників Knorr-Bremse/Wabco, а також ABS і ESP. В обробці салону виробник використовував спеціальні антивандальні матеріали.

Нагадаємо, Запорізький автомобільний завод у травні зібрав 510 автомобілів. З них – 441 легковий автомобіль, 6 одиниць – комерційний транспорт і ще 63 – це автобуси.

Всього з початку року в Україні було виготовлено майже 2,4 тисячі одиниць транспорту, що на 25% менше, ніж за перші п’ять місяців 2018 року.

Джерело today.ua

Не пропустіть