«Характерник»: найшвидший в Україні автомобіль потужністю 4 тис. «коней» (Фото)

Уже сьогодні під час автоперегонів у Луцьку виступить надпотужний і надшвидкий болід із патріотично-козацькою назвою «Характерник». Так, конструювання та розробка «залізного монстра», що має під капотом міць у чотири тисячі кінських сил обійшлася пілоту в 450 тисяч доларів.

Варто зазначити, що автомобіль класу ProMod віддалено нагадує Chevrolet Camaro, однак, зі слів пілота Ігоря Коряки, її повністю зробили «з нуля».

До слова, у травні цього року в Умані пройшов перший етап Професійної української дрег-рейсинг серії Belshina Drag Raicing Pro Competitions of Ukraine, де 1200-кілограмового «Характерника» випробовували та налаштовували.

До нас приїхав і «Характерник» Ігоря Коряки – «монстр» потужністю 4 тисячі кінських сил. Він гарно розмальований, на ньому зображено характерник – козак-українець, цілитель, який віддає себе повністю козацтву та Україні. Дуже красива машина і наступного року вона представлятиме Україну на світових змаганнях. Це неабияка гордість для нас!» – наголосив голова вінницької федерації драгрейсингу та дріфту, що проводить ці змагання, Андрій Гальчинський.

Організатор зазначив, що поки що пілот лише тренується і вчиться «домовлятись» із норовливим «залізним конем», адже авто лише нещодавно побудували. Однак уже в наступному році «Характерник» матиме змогу показати всю свою міць перед усім світом.

«Машину не так давно побудували, тож Ігор її налаштовує та вивчає, тому що дуже важко керувати таким болідом, зокрема налаштувати автомобіль «слухатися» – їхати і рівно, і швидко. Але найголовніше – це самому пілоту адаптуватися до шаленої швидкості, адже ця машина може розганятися до швидкості 400 кілометрів на годину і проходити дистанцію в 402 метри за 6 секунд. Такі автомобілі розганяються до першої сотні метрів за 0,8-0,9 секунди», – каже автоспортсмен. Під капотом у дрегстера – 8-циліндровий двигун і система турбонаддування.


Не пропустіть