7 звичок водіїв, через які може зламатися будь-який автомобіль

Досвідчені водії знають, що багатьох аварій і поломок автомобіля можна уникнути, якщо його правильно експлуатувати. Сьогодні ми розповімо про сім звичок автомобілістів, через які може зламатися будь-яка машина.

1. Занадто низька або високий тиск в шинах

Не дарма потрібно регулярно перевіряти тиск в шинах, адже якщо він занадто високий або низький, то це негативним чином впливає на керованість автомобіля, збільшує витрату палива і ризик ДТП. Не забувайте перевіряти тиск в шинах, своєчасно міняйте їх.

2. Різкий розгін і гальмування

Запитайте будь-якого досвідченого автомобіліста, і він вам скаже, що при різкому розгоні або різкому гальмуванні двигун, коробка передач і інші системи автомобіля піддаються надмірним навантаженням. Це призводить до того, що вони швидше зношуються.

3. Неправильна парковка

Деякі недосвідчені водії машин з «автоматом» при паркуванні постійно перемикають передачі з Drive на Reverse, повністю не зупинившись. В результаті «автомат» доводиться ремонтувати. При парковці спочатку повністю зупиніть авто, а вже потім включайте іншу передачу.

4. Ігнорування значків на приладовій панелі

Сучасні автомобілі на панелі приладів мають найрізноманітніші значки, які показують водієві стан систем. Не ігноруєте їх. Це може вам дорого обійтися.

5. Недотримання термінів техогляду та ремонту

Кожен автомобіль потребує постійного технічного огляду перевірки. Так, наприклад, кожні 40 000 км пробігу рекомендується міняти повітряний фільтр. Не забувайте про це і про інші перевірки, в тому числі і щоденні.

6. Надмірний вантаж

Кожен водій повинен знати, скільки його «залізний кінь» може перевозити вантажу. За цим потрібно уважно стежити. Особливо влітку, коли при поїздках на дачу або у відпустку на море в машину засовується все підряд. При перевантаженні піддаються негативному впливу практично всі системи, починаючи від двигуна і закінчуючи шинами.

7. Навантаження на зчеплення

Деякі власники машин з механічною коробкою передач стоячи на світлофорі, тримають вичавленою педаль зчеплення. Це негативно впливає на зчеплення. В такому випадку перемикайтеся на режим «нейтральної швидкості» і натискайте зчеплення перед стартом.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть