У Volkswagen розповіли про характеристики акумуляторів для електрокарів

Концерн Volkswagen розповів про можливості акумуляторних блоків, які будуть встановлюватися на автомобілі з повністю електричним приводом.

У травні, нагадаємо, в Volkswagen почали прийом замовлень на компактний електрокар ID.3. Тоді повідомлялося, що машина буде пропонуватися з акумуляторним блоком в трьох варіантах ємності – 45 кВт·год, 58 кВт·год і 77 кВт·год. Запас ходу на одній зарядці складе відповідно до 330 км, 420 км і 550 км.

Якщо водій не збирається долати великі відстані (наприклад, здійснює в основному короткі поїздки в межах міста), то може вибрати блок живлення порівняно невеликої енергоємності. При цьому ціна електромобіля буде значно нижче. А ті клієнти, у яких є необхідність в далеких поїздках, можуть придбати автомобіль з більш ємною акумуляторною батареєю. Завдяки цьому електромобіль стає більш універсальним в експлуатації.

Volkswagen заявляє, що акумуляторні блоки спроектовані таким чином, що зберігають не менше 70% ємності навіть через вісім років експлуатації або після 160 000 км пробігу.

«У 2017 році марка Volkswagen зосередила розробку акумуляторних батарей в Центрі передового досвіду в Зальцгиттері. Центр працює над тим, щоб акумуляторні батареї для автомобілів сімейства ID. зберігали максимальну ємність протягом всього терміну служби», – заявляє концерн.

Крім того, в Volkswagen проектуються передові зарядні пристрої. Це, зокрема, настінні модулі, які забезпечать швидку зарядку при потужності до 11 кВт (змінний струм), і швидкість її буде значно вище, ніж при заряді від мережі з напругою 230 В. Потужності настінного модуля вистачає, щоб повністю зарядити акумуляторну батарею за ніч або протягом робочого дня.


Не пропустіть