Як прoпyскaють «швидкy» в Гoнкoнзі: врaжаючe вiдео

Громадяни Гонконгу продовжують виступати проти спірного закону про екстрадицію, що викликав політичну кризу в країні. Але протести протестами, а закон і порядок протестувальники дотримуються.

Слід віддати належне дисципліні і громадянськості протестуючих: народ протестує, але при цьому розступається при зміні машин швидкої допомоги, яка постійно чергує на випадок непередбачених обставин. Крім того, немає жодного повідомлення про пошкодження державної власності, завдані протестувальниками. Мало того: місто бездоганно чисте, оскільки самі люди забираються після акцій протесту.

Протестуючі вимагали відкликання розгляду поправки до закону про екстрадицію людей, обвинувачених в злочинах владою інших країн. І хоча влада принесли вибачення за ситуацію, що склалася і призупинили розгляд поправок, противники законопроекту залишилися незадоволені і вимагають повної відмови від них. Якщо поправки приймуть, жителів території зможуть видавати навіть в ті країни, з якими у Гонконгу немає договору про екстрадицію, в тому числі в Тайвань, Макао і материкову частину Китаю, що дозволить уряду КНР вимагати видачі політично неугодних опонентів.


Не пропустіть