В Україні вводять тотальний контроль за паливним ринком

За даними Нафтогазовій асоціації України, державний бюджет нашої країни в 2018 році втратив через нелегальні автозаправки і «сірого» палива не менше 10 млрд грн. Власники нелегальних заправок в Україні щорічно «заробляють» в цілому 80 млн доларів.

На даний момент в нашій країні налічується близько 1 500 нелегальних автозаправок. Щомісяця вони продають 40 тисяч тонн палива. Тіньовий ринок дизельного палива складає 20%, а автогазу – 50%.

З 1 липня, в Україні має запрацювати ліцензування паливного ринку. Кожна заправка з ліцензією буде знаходитися в базі фіскальної служби. Тобто можна буде дуже швидко і просто перевірити, легальна АЗС чи ні. Взагалі ж, вводиться тотальний контроль за обігом нафтопродуктів (на нафтобазах повинні з’явитися рівнеміри і акцизні лічильники з видачі палива).

Однак, деякі учасники ринку стурбовані тим, що ця реформа може бути відкладена. Чи почали її дійсно втілювати в життя – стане відомо вже найближчим часом.

Тим часом, незважаючи на боротьбу з нелегальними заправками, їх чомусь не стає менше. Шахраюють не тільки з бензином і дизельним паливом. Був факт виявлення в Київській області навіть цілої «мережі» підпільних газових автозаправок.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть