Українським порушникам правил паркування полегшили життя (Фото)

Інспекторам парковки надали можливість відзначати на онлайн-карті, виписані штрафи. Кожен автомобіліст зможе дізнатися про стан свого автомобіля не виходячи з офісу, а тим більше не шукати машину, якщо її відвезли на штрафмайданчик.

Інспектори парковки сьогодні активно виписують реальні штрафи за парковку на газонах, а якщо автомобіль заважає проходу пішоходів, то його відвезуть на евакуаторі. Водіям, які не знайдуть своє авто на місці, тепер легко дізнатися про евакуацію на карті міста: тут.

Про це повідомив директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій в КМДА Юрій Назаров.

«Сьогодні в системі «Майно» з’явився 44-й інформаційний шар з даними про штрафи за парковку. Це означає, що знайти евакуйований транспорт стане значно легше! Як це буде виглядати? Інспектори стануть виписувати штрафну квитанцію на неправильно припаркований автомобіль і на місці вносити дані про транспорт і адреса штрафмайданчика на сайт системи «Майно». Крім того, онлайн-реєстрація штрафів розвантажить операторів і дозволить їм працювати швидше і якісніше», – зазначив Назаров.

Нагадаємо, що інспекторам парковки вже дозволили виписувати штрафи за порушення правил зупинки і стоянки, а також викликати евакуатори і прибирати машини, що заважають проїзду. Їм суворо заборонено приймати від водіїв будь-які гроші. Власники авто можуть оплатити штраф одразу онлайн в Особистому кабінеті водія або у відділеннях банків. При несплаті протягом 30 днів, сума буде збільшуватися вдвічі.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть