Mazda зробила гучну заяву про майбутні автомобілі марки

За останні кілька років великий сенсорний екран в автомобілі став мейнстрімом. Тобто, їх встановлюють навіть у бюджетні моделі, але Mazda завжди йде своїм шляхом, і прибере великі дисплеї, залишивши невеликі інформаційні панелі.

Mazda офіційно оголосила, що в майбутньому прибере великий центральний дисплей на всіх нових моделях, залишивши тільки невеликий екран. Першою моделлю стала нова Mazda 3, в салоні якої є тільки невеликий дисплей, а на центральній панелі розташовані блоки з фізичними кнопками мультимедійної системи.

У компанії коментують: «Згідно з нашим дослідженням, коли водій взаємодіє з інтерфейсом сенсорного екрану в будь-якому транспортному засобі, він ненавмисно повертає рульове колесо, і транспортний засіб, в тій чи іншій мірі, відхиляється від свого маршруту». Також експерти додали, що «при використанні сенсорного екрану водій повинен дивитися на екран, що збільшує ризик дорожньо-транспортних пригод».

У нових моделях Mazda дисплей буде встановлюватися ближче до лобового скла, щоб зменшити відхилення погляду водія від дороги. Також яскравість дисплея строго обмежена.


Не пропустіть