Водіїв штрафуватимуть за працюючий двигун

До водіїв, які паркують свої автомобілі з двигунами на холостому ходу, можуть застосувати більш суворі правила і стягувати підвищені штрафи – за умови, що нові пропозиції кабінету міністром будуть прийняті.

Міністр транспорту Великобританії Кріс Грейлінг оголосив, що проведе з цього питання громадську консультацію. Насамперед, з метою поліпшення якості повітря в районах, де багато припаркованих автомобілів – наприклад, біля шкіл, на стоянках таксі або автобусних станціях. Незважаючи на те, що право штрафувати за таку парковку у місцевої влади вже є, міністерство транспорту хоче посилити правила.

За замовчуванням штраф становить £20, але в профільному міністерстві пропонують збільшити цю цифру до £80, за умови повторного порушення. Втім, серед законодавців звучать пропозиції і з приводу підвищення до £100.

У травні член парламенту Джессі Норманн, який в той час був міністром транспорту, заявив: його відомство «всерйоз розглядає» проблему транспортних засобів на холостому ходу; а представник міської ради Вестмінстера підтвердив – і міністерство транспорту, і міська рада збиралися на обговорення питання. Нині проблему вже довели до відома громадськості.

За попередньою домовленістю, спочатку т.зв. паркувальні патрулі буду вести з порушниками бесіди і вимагати виключення холостого ходу. Штрафи будуть застосовувати тільки проти тих, хто відмовиться виконати наказ.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть