Чому в Україні марно ремонтувати дороги

Експерт з транспортних питань Олександр Кава в недавньому інтерв’ю заявив, що ремонт доріг в Україні є марною справою, якщо в країні не буде налагоджений належним чином ваговий контроль вантажного транспорту, повідомляє Автотема.

«Що стосується автодорожньої мережі України, то ситуація в цілому не є дуже приємною, оскільки більше 90% автомобільних доріг знаходиться в жалюгідному стані. І така ситуація склалася з двох причин. Перша – дорожня галузь хронічно недофінансовується. Друга – перевантажені вантажівки», – заявив експерт.

Не поодинокі випадки, коли фіксується перевантаження вантажного транспорту, який в кілька разів перевищує нормативні показники. Природно, дорожнє покриття не в змозі витримати настільки великого навантаження і руйнується.

«У нас діє стандарт, який передбачає максимальну вагу автомобілів не більше 40 тонн, за умови, якщо у автомобіля не менше 5 осей. Але при цьому Укртрансбезпека зупиняє фури, які важать 120-130 або навіть 202 тонни. Автомобільні дороги такі навантаження витримувати не можуть», – додав Кава.


Не пропустіть