Автошахраї придумали дуже жорстоку схему

Дуже хитра схема автошахраїв – крадіжка і підпал.

Поліція і прокуратура Німеччини попереджають про нову аферу в автомобільному секторі, повідомляє німецька AutoBild. Хитрість полягає в наступному: спочатку шахраї крадуть розкішний дорогий автомобіль, а потім шукають ідентичну модель, щоб її підпалити.

У Німеччині є особливість в системі страхування – тим, у кого автомобіль згорів, страхова виплачує його вартість, а останки забирає. Потім їх продають уже самі страховики, причому за всіма правилами, з ПТЗ. Мається на увазі, що автомобіль піде на запчастини. Таким чином, обвуглений шматок заліза через деякий час з’являється на ринку за залишковою вартістю від компаній автострахування. І завдання злодіїв вчасно купити потрібну машину і придбати її разом з документами. Ну а перенести номер шасі на викрадений автомобіль – це вже справа техніки, у шахраїв з цим все в порядку. І вуаля – автомобіль легалізований!

Навряд чи страхові зовсім вже не в курсі – видання повідомляє, що на ринках залишкової вартості ціни навіть на даремні шматки брухту часом досягають п’ятизначних значень. Так, нещодавно повністю вигорілий BMW X5 разом з документами пропонували за 10 400 євро!

Чинне в Європі положення про уживані транспортні засоби говорить, що «отриманий тотальний збиток може бути звернений в гроші» (тобто останки автомобіля можуть бути продані), замість того щоб їх утилізувати. Тут є хитрий нюанс: горілий остов можна або утилізувати зі зняттям з обліку, або продати, але як автомобіль і з документами. Але не можна зняти з обліку «по утилізації» і продати автомобіль на запчастини. Ну а злочинці успішно користуються існуючою поки юридичною лазівкою.


Не пропустіть