BMW почала виробництво хетчбека 1-Series нового покоління (Фото)

Компанія BMW на підприємстві в Лейпцігу почала серійне виробництво хетчбека 1-Series третього покоління, який перейшов на передній привід

Компанія BMW почала серійне виробництво хетчбека 1-Series третього покоління, прем’єра якого відбулася в кінці травня. Новинка стала на конвеєр підприємства в Лейпцигу, де випускалися автомобілі двох попередніх поколінь.

В основі нової «копійки» лежить модульна архітектура FAAR з поперечним розташуванням двигуна і приводом на передню вісь, яка прийшла на зміну колишньої поздовжньої схеми з задніми провідними колесами. На даний момент це шасі вже використовується на кросовери BMW X1 і X2, а також на MINI Countryman.

Передбачається, що в найближчі кілька місяців BMW буде випускати до 600 машин щодня. Найпершим автомобілем став хетчбек в модифікації 118i з бензиновим двигуном, синім кольором кузова і спортивним обвісом. Машина відправиться до покупця з Італії.

Топовим варіантом моделі на момент запуску є M135i xDrive, оснащений дволітровим чотирициліндровим наддувним двигуном, що розвиває 306 к.с. і 450 Н·м крутного моменту. Це найпотужніша серійна «четвірка» в історії автомобілів BMW.

Агрегат працює в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач і системою повного приводу. BMW M135i xDrive здатна прискорюватися з місця до першої «сотні» за 4,8 сек. (З пакетом M Performance – за 4,7 сек.), А її максимальна швидкість примусово обмежена 250 км на годину.

Передбачається, що в подальшому у BMW 1-Series нового покоління з’явиться більш екстремальна версія з мотором потужністю близько 400 кінських сил. Такий автомобіль зможе скласти конкуренцію Mercedes-AMG A45.


Не пропустіть