Компанія Bentley відзначила своє 100-річчя шестиметровим розкішним купе (фото)

Британський автовиробник Bentley показав великий електричний концепт-кар EXP 100 GT, який покликаний дати уявлення про надрозкіші автомобілі класу Gran Tourer зразка 2035 року.

Прем’єру новинки, яка відбулася в штаб-квартирі компанії в Крю, приурочили до 100-річного ювілею британської марки.

Довжина автомобіля, побудованого з карбону і алюмінію, склала 5,8 м, а ширина – 2,4 метра. Незважаючи на використання легких матеріалів, маса величезного концепту сягає 1900 кілограмів. Відмінною зовнішньою рисою стала масивна решітка радіатора, розділена навпіл мідної смугою, а також конічні головні фари.

Для Bentley EXP 100 GT передбачена система повністю автоматичного управління. У розпорядженні водія і двох пасажирів – спеціальний «цифровий асистент». Під час поїздки він може виконувати різні інтерактивні та інформаційні функції – наприклад, розповісти про визначні пам’ятки, розташовані на маршруті.

Bentley EXP 100 GT оснащений чотирма електричними двигунами, в сумі здатними видавати від 800 до 1340 к. с. і 1500 Н · м крутного моменту. Автомобіль прискорюється з місця до першої «сотні» за 2,5 сек., а його максимальна швидкість складає 300 км на годину. Без підзарядки концепт може проїхати до 700 км, а поповнити запас акумуляторів на 80% можна усього за 15 хвилин.


Не пропустіть