Верховна Рада продасть свій автопарк

Верховна Рада України може позбутися частини автопарку. Відповідний проект постанови № 10436 про відчуження окремого майна, що забезпечує діяльність парламенту в середу, 10 липня подав народний депутат Павло Кишкар.

Про це передає Судово-юридична газета.

Повідомляється, що на балансі автобази управління справами Апарату Верховної Ради утримується частина транспортних засобів, які не експлуатуються з підстав надмірних витрат палива.

На утримання таких транспортних засобів автобаза щорічно несе певні експлуатаційні витрати, пов’язані, зокрема, з обов’язковим страхуванням цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів, проведення щорічного обов’язкового технічного контролю ТЗ тощо.

Придбання та введення в експлуатацію нових легкових автомобілів дасть можливість вивести з експлуатації морально і технічно застарілі моделі легкових автомобілів автобази, котрі з підстав надмірних експлуатаційних витрат є економічно неефективними в експлуатації.

Підтримання у справному технічному стані застарілих моделей легкових автомобілів з кожним роком стає більш затратним та потребує додаткового збільшення витрат коштів на їх утримання.

З метою економного і раціонального використання бюджетних коштів на утримання транспортних засобів Павло Кишкар вважає за доцільне реалізувати їх.

Серед запропонованих до продажу авто наявні п’ять автобусів ЛАЗ 4207, три снігоприбиральні автомобілі ЗИЛ-431412 ПМ, мікроавтобус CHEVROLET SPORT VAN-20, сім легкових автомобілів SKODA Octavia, паливозаправник КАМАЗ-5320АЦ, самоскид КАМАЗ-55102 та навіть два легкових автомобілі Меrcedes-Веnz S-600.


Не пропустіть