Стало відомо звідки імпортується велика частина автогазу в Україні

За даними КГ «А-95», без урахування «Карпатнефтохіма», з січня по червень 2019 року в Україні імпортували 656,5 тисяч тонн автогазу. Це на 8,1% більше ніж за такий же період 2018 року. Головним постачальником цього «зеленого» палива як і раніше залишається РФ.

Зокрема, з Росії за перші шість місяців 2019 року українські оператори паливного ринку отримали 317,6 тисяч тонн автогазу. З Білорусі – 167,2 тисяч тонн, а з Казахстану – 132 тисяч тонн. При цьому поставки «зеленого» палива з Білорусі знизилися (на 36,1%), і з Казахстану навпаки збільшилися (на 19,6%).

У I кварталі 2019 року з’явилася тенденція поступового збільшення імпорту автогазу через морські порти та західний кордон. Так, якщо в січні на таке «зелене» паливо припадав лише 1% поставок, то в червні – вже 19%. Експерти вважають, що Україні найближчим часом буде цікавий автомобільний газ з Польщі.

Тим часом, ціни на автогаз в Україні почали рости навесні, після зимової стабілізації. На це вплинуло кілька факторів. Наприклад, дефіцит резервуарних потужностей, зниження виробництва українського газу і ін. Зараз автогаз українські водії можуть купити трохи дешевше, ніж за 13 грн за літр.

Джерело avtovod.com.ua

Не пропустіть