КрАЗ презентував універсальний автопоїзд для військових (Відео)

Найбільший український виробник вантажівок важкого класу – ПрАТ “АвтоКрАЗ” і Крюківський вагонобудівний завод представили черговий спільний проект – МБПК. Це мобільні банно-пральні комплекси на шасі марки КрАЗ.

Спеціальні модулі виготовлені вагонобудівниками, а в ролі транспортного засобу обрано повнопривідне шасі КрАЗ-63221 (6х6), а також причіп до нього – КрАЗ-А181. Шасі укомплектовано турбодизелем WP10.380 потужністю 380 к.с. і механічною 9-ступінчастою КП Fast Gear.

А стосовно модулів-контейнерів, то в одному з них змонтовані дизель-генераторні установки для автономної роботи, а також обладнання для підключення до зовнішньої мережі. У другому модулі розташоване мобільне банне приміщення, в якому передбачена можливість нагріву води за допомогою рідкого або твердого палива.

Такі МБПК призначені для використання в польових умовах і можуть застосовуватися в армії, підрозділах МНС, геологорозвідки тощо.

У цьому разі МБПК будуть виготовлені в рамках великої поставки в українську армію 200 мобільних житлових модулів, в яких активну участь бере і “АвтоКрАЗ”. Три типи таких житлових модулів були днями презентовані Президенту України Володимиру Зеленському та Міністру оборони України Степану Полтораку.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть