Українські військові можуть отримати спецмашини з Канади

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на зустрічі з міністром оборони Канади Харджитом Саджаном, у Торонто, обговорили закупівлю новітньої броньованої техніки.

Про це повідомляє Національний Промисловий Портал.

Зустріч міністрів відбулась у рамках візиту до Канади Президента України Володимира Зеленського. За словами Авакова, на зустрічі обговорили обговорювали «питання воєнної взаємодії, в тому числі взаємодію Збройних Сил України з канадськими збройними силами, з Національною гвардією України та іншими нашими підрозділами.

«Ми обговорили конкретні справи про новітні бронемашини та деякі компоненти озброєння. Йдеться про конкретний сучасний потрібний нам вид озброєння. Думаю, що за два-три місяці ми можемо в деталях обговорити це і підписати контракт», – повідомив Аваков.

Враховуючи останню активність МВС, щодо закупівлі іноземних зразків озброєння, зокрема 55 гелікоптерів Airbus Helicopters, 20 патрульних катерів Ocea FPB 98, озброєння поліції та прикордонників пістолетами-кулеметами Heckler & Koch МР5, а також тим, що саме міністр внутрішніх справ, а не міністр оборони брере участь у перемовинах, можна припустити, що бронетехніку у першу чергу також закуплятимуть для структур МВС, у складі якого зокрема перебуває військове формування з правоохоронними функціями – Національна гвардія.

У такому випадку, з урахуванням слів міністра, можливо також припустити, що куплятимуть не застарілі, зняті з озброєння бронетранспортери AVGP.


Не пропустіть