Український автовиробник поповнив ряди військових новими автомобілями (Фото)

Корпорація «Богдан Моторс» достроково виконала державне замовлення на поставку в 2019 році в Збройні сили України санітарних автомобілів «Богдан-2251». Про це повідомляє прес-служба корпорації.

Остання в нинішньому році партія армійських «санітарок» «Богдан» вже відправлена ​​у війська. Відправлена ​​на 1,5 місяці раніше, ніж передбачалося за держзамовленням.

Санітарні автомобілі «Богдан-2251» випускають в Луцьку на «Автоскладальному заводі №2». В українській армії вони змінюють радянські «УАЗи-452», термін служби яких вже перевищує 50 років.

«Богдан-2251» створено в 2016 році на базі китайського автомобіля Great Wall Wingle 5. Його довжина становить 5475 мм, ширина – 1950 мм, а висота – 2490 мм. Під капотом розташовується чотирициліндровий рядний дизельний двигун з турбонаддувом. Екіпаж – 3 особи. Він може перевозити 8 сидячих поранених або 4 лежачих поранених.

Українська військова «санітарка» на своєму борту має деяке медичне обладнання. Серед нього випливає, наприклад, назвати портативний апарат для штучного дихання і набір медичних шин для верхніх і нижніх кінцівок.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть