З пікапа Jeep Gladiator зробили військовий автомобіль (Фото)

Американська компанія AM General, інженери якої розробили легендарний позашляховик Humvee (він же Hummer), в рамках співпраці з компанією Jeep створили спеціальне видання пікапа Gladiator. Нова версія средньорозмірної вантажівки отримала назву XMT Concept.

В рамках співпраці компанії AM General, виробника культового американського військового позашляховика Humvee, цивільна версія якого відома як Hummer, а також бренду Jeep, була створена військова версія средньорозмірного пікапа Gladiator. Як запевняють представники компанії AM General, при бажанні вони зможуть створити версію військової машини, яка буде задовольняти найбільш «примхливим» запитам замовника. Особливе виконання Jeep Gladiator буде представлено на щорічній конференції Асоціації армії США.

AM General може почати поставки серйозно модернізованого вантажівки вже в другій половині 2020 року, якщо на машину будуть надходити замовлення.

«Цей новий проект дає нам можливість продемонструвати наш досвід в області створення легких тактичних транспортних засобів і допомогти компанії Jeep підняти популярність їх пікапа Gladiator на новий рівень за рахунок перекваліфікації звичайного пікапа в військову машину», – заявив генеральний президент AM General Енді Хоув.

На превеликий жаль, на даний момент AM General не розкриває подробиць про те, що ж було зроблено з пікапом, який отримає позначення XMT Concept. Йдеться лише, що автомобіль отримав безліч «виготовлених на замовлення та комерційно доступних деталей військового класу», установка яких покращує можливості вантажівки. Компанія запропонує авто з бензиновими і дизельними двигунами.


Не пропустіть