Український броневсюдихід «Новатор» отримає цивільну версію (Фото)

Компанія «Українська бронетехніка» оголосила про старт продажів нового позашляховика «Новатор». Нагадаємо, що це військове авто буде призначене для цивільних, а його відмінною рисою є легка броня.

Повнопривідна модель має фордовску базу і 6,7-літровий турбодвигун на 300 “конячок”. Надає руху її шестидіапазонний «автомат». У порівнянні з військовою версією, яка розганяється до 140 кілометрів на годину, цивільна варіація має максимальну швидкість 180 кілометрів на годину. Параметри у обох версій однакові: довжина – 580 см, ширина – 240 см, висота – 216 см. Вантажопідйомність складе 2 тонни, замість 1 тонни у армійської версії.

Авто оснащується регульованою пневматичною підвіскою, функцією нічного огляду і гасіння вогню, кліматичним контролем і електролебідкою. Всюдихід здатний пройти брід, глибина якого складає 70 см. Відзначимо, що ця модель з’явилася через велику кількість прохань від приватних осіб, які чекали цю версію. Виручені з продажу гроші підуть на створення зброї для вітчизняної армії. Поки вартість машини невідома, її оголосять ближче до старту продажів, який відбудеться в наступному році.


Не пропустіть