Українська армія поповниться новим армійським автомобілем

Нові паливозаправники на базі шасі КрАЗ-63221 (6х6) поповнять ряди збройних сил України, виготовленими на вінницькому ДП «45 Експериментальний механічний завод», пише carreviewauto.com.

Відповідне тактико-спеціальне завдання було розроблено Центральним управлінням забезпечення ПММ. Розробники і виробники спецвиробів відзначають, що вибір бази – вітчизняне шасі КрАЗ-63221 (6х6), під установку цистерн ємністю 12 кубометрів, був не випадковий. Міцність кразовскої рами за рахунок застосування лонжеронів з гарячекатаними швелерами, в поєднанні з шинами розмірністю 1300-530-533, що забезпечують автомобілю високу прохідність в умовах бездоріжжя, як раз і стали визначальними.

Не останнім аргументом на користь армійського шасі КрАЗ стала його традиційна капотная компоновка. «1,5 метра життя», – як охрестили бійці виступає кразовскій капот через розташування двигуна перед кабіною, дозволяють підвищити захист особового складу при наїзді на міну чи інші вибухові предмети.

Автоцистерна АЦ-12-63221 призначена для транспортування палива по всіх видах доріг при температурах від – 40 ° С до + 45 ° С. Важлива відмінна риса нових спецмашин – наявність двох незалежних ємностей, що дозволяють, у разі пошкодження цистерни, врятувати, принаймні, половину палива. До того ж, завдяки такому раціональному рішенню з’явилася можливість одночасно транспортувати різні види палива – бензин і дизпаливо.

В даний час в зоні військового конфлікту діє понад 1700 одиниць спеціальної техніки, більшість з якої має поважний вік. Потрібно сучасна, ефективна нова техніка. Зокрема, і автотопливозаправщики, для оперативного забезпечення пально-мастильними матеріалами частин і підрозділів, задіяних в зоні АТО.

Нагадаємо, що в рамках держоборонзамовлення, ПАТ «АвтоКрАЗ» виготовив і поставив МО України різні моделі автомобілів КрАЗ спеціального призначення колісних формул 4х4, 6х6, а також нову перспективну лінійку бронетехніки КрАЗ.


Не пропустіть