КрАЗ створив нові броньовики

Легендарний Кременчуцький автомобільний завод спільно з канадською компанією Streit розробили бронеавтомобіль КрАЗ-MPV Shrek One вартістю 1 мільйон доларів, пише Главред.

Варто зазначити, що цей броньовик можуть зібрати в трьох модифікаціях: KrAZ Shrek One TC – призначений оперативно доставляти особовий склад на вогневі точки, або звозити побратимам зброю в небезпечні місця. KrAZ Shrek One Ambulance – автомобіль швидкої допомоги з протимінним захистом. Все необхідне медичне обладнання дозволяє оперативно рятувати життя і вивозити поранених з фронтової лінії, а KrAZ Shrek One RCV з протимінним захистом, розроблений для роботи на небезпечних територіях. Для цього у нього є спеціальний кран-маніпулятор з камерою спостереження і дистанційним керуванням з кабіни, повідомляє телеканал 24.

Новітньому бронеавтомобілю, який створили на основі української моделі попереднього покоління (КрАЗ-5233ВЕ), не страшні стрілецьку зброю, осколки гранат і підриви мін. До нього також можна замовити і спеціальні колеса з централізованою системою підкачки або надміцні шини RunFlat.

Також кременчуцький завод розробив ще один броньовик – КрАЗ «Кугуар». Ця машина призначена для ведення бою посеред міста. Автомобіль оснащений 4-літровим двигуном «Тойота». На бортах з кожного боку є по три оглядових віконця і бійниці для ведення вогню без виходу назовні. На даху бойового відділення можна встановити кулемет або гранатомет. З додаткових опцій – радіостанція, система відеоспостереження і лебідка, призначена для самоевакуації застряглої бронемашини.

Цей бронеавтомобіль вже на службі в українських силовиків. Для Нацгвардії МВС замовило 20 бронемашин, Збройні сили отримали ще 2, у прикордонників їх поки найбільше – 47, повідомляє видання.


Не пропустіть