З’явилися перші фото новітнього бронеавтомобіля Griffon

Під час підготовки до проведення міжнародної виставки EUROSATORY 16 у Франції був помічений новий бронеавтомобіль Griffon, повідомляє defence-blog.com.

Новий бронеавтомобіль розроблений в рамках реалізації програми Scorpion з модернізації сухопутних військ Франції. Згідно з планом підвищення бойових можливостей наземної складової збройних сил Франції планується замінити колісні бронетранспортери VAB 4 × 4, які вже морально і фізично застаріли.

В рамках Етапу 1 програми Scorpion (2014-2025) передбачається виробництво 780 машин Griffon. Потужність двигуна бойової машини буде 400 к.с. при цьому бронетранспортер Griffon має алюмінієвий корпус, оскільки він пропонує краще співвідношення «маса-захист» в поєднанні з додатковим захистом і служить оптимальної базою для додаткових комплектів захисту, призначених для відображення різних загроз, наприклад, кулі та снаряди, міни і спрямовані фугаси.

Захист корпусу, відповідна STANAG 4569 Рівень 4, забезпечує захист від вогню стрілецької зброї, 14,5 × 114 мм бронебійних куль і осколків 155-мм снарядів на дистанції 30 метрів, а також дозволяє витримати підрив під колесом міни масою 10 кг. Конструкція корпусу також оптимізована під проведення майбутніх модернізацій, які дозволять залишити ці машини на озброєнні передових підрозділів протягом наступних 30 років.

Подібні характеристики будуть озвучені вже в рамках офіційної презентації на виставці EUROSATORY 16, яка стартує вже 13 червня.

CklNA7UWUAAkfBn-696x497


Не пропустіть