Що показали випробування автомобілів Hyundai і Great Wall для армії України?

За успішними результатами дослідної експлуатації військова комісія рекомендувала МО України розглянути питання щодо прийняття на озброєння вантажних автомобілів Hyundai HD65, Hyundai HD120 та легкого тактичного автомобіля Great Wall Wingle 5, пише autocentre.ua.

Корпорація «Богдан», з метою перевірки експлуатаційних характеристик та якісних показників технічного стану і надійності, передала в зону АТО автомобілі Great Wall Wingle 5 та вантажні бортові автомобілі Hyundai HD 65, Hyundai HD 120. Випробування тривали у польових та бойових умовах проведення антитерористичної операції більш ніж півтора роки у діючій військовій частині.

Техніка військового призначення випробовувалась в реальних бойових умовах та умовах бездоріжжя зони АТО контрольним пробігом (20тис. км та 60 тис. км). Військові високо оцінили тактико-технічні та експлуатаційні характеристики автомобілів, ступінь пристосованості до виконання тактичних військових завдань, відзначили надійність та зручність техніки.

Легкий тактичний автомобіль GreatWallWingle 5 згідно своїх технічних характеристик має всі необхідні властивості для успішного виконання тактичних бойових завдань: повний привід, вантажопідйомність до 1 тонни, рамний посилений кузов, кліренс – 20 см, двигун – економічний турбодизель об’ємом 2.0л , який видає 143 к.с. і максимальний крутний момент 305 Нм при 1800-2800 об./хв.,а наявність лебідки дозволяє витягнути повністю навантажений автомобіль до 3 тонн.

Вантажні автомобілі Hyundai HD65 та Hyundai HD120 мають вантажопідйомність до 3 тонн та до 8 тонн відповідно, об’єм фургона 37 м3 забезпечить своєчасне перевезення будь-яких вантажів. З витратою пального 22л/100 км запас ходу становить майже 1000 кілометрів.

Як й інші повнопривідні автомобілі Hyundai, вони здатні долати підйоми в 60% та брід глибиною до 90 сантиметрів. Повнопривідна трансмісія з понижувальним рядом (1:2), можливістю блокування диференціалу та пневматичним приводом перемикання роздавальної коробки, у парі з кліренсом 23 см дозволяє автомобілю легко долати бездоріжжя та складний рельєф.


Не пропустіть