Автономний автомобіль поступив в армію (фото)

В ізраїльській армії на озброєнні з’явився автомобіль, що працює повністю в автономному режимі. Про те, що подібне технологічне ноу-хау тепер активно використовують, повідомляють sundaynews.info.

Відповідно до заяв ізраїльських оборонних служб, бойова техніка, яка функціонує автономно, протягом шести тижнів патрулює ділянку землі, що межує з Сектором Газа. Унікальний винахід називають Border Protector UGV. Чиновники відзначають, що в найближчому майбутньому його активно застосовуватимуть з метою захисту єгипетської, сирійської та ліванський кордонів.

Поки що ізраїльські збройні сили не планують зупинитися на досягнутих високих результатах, навпаки, в найближчому майбутньому вони розраховують передати в експлуатацію інноваційних бойових роботів, а також наземний транспорт з дистанційним варіантом управління.

Стежити за його роботою можна буде не тільки перебуваючи в кабіні, але також на певній відстані.

Військовослужбовці з Ізраїлю протягом тривалого періоду часу працюють над створенням штучного інтелекту, який би міг в повній мірі виключити людський фактор біля керма і знарядь військової техніки. Патрульні транспортні засоби, що працюють в напівавтономному режимі, армія Ізраїлю успішно експлуатує протягом останніх восьми років, тоді як Border Protector UGV вважається однією з останніх розробок.

Слід нагадати, що не так давно в армії цієї країни взагалі не звертали увагу на роботів, припускаючи, що вони стануть ефективними тільки через двадцять, а то й тридцять років, проте зараз ситуація радикально змінилася. Все свідчить про те, що робототехнічний підрозділ найближчим часом буде впроваджувати інтелектуальну техніку в усі ізраїльські армійські формування.

1473792264_avtonomnyy-avtomobil-dlya-armii-izrailya


Не пропустіть