Броньована машина БКМ від інженерної групи «Азова» (Фото)

Як повідомляють члени інженерної групи «Азова», ними закінчені роботи по переобладнанню БРДМ-2, що проведені всього за два з половиною місяці за власні кошти полку, на нову броньовану машину БКМ (бойова колісна машина). Найближчим часом планується розпочати заводські випробування БКМ, при цьому заявляється, що вже обраний завод для серійної перебудови БРДМ-2 на БКМ. Сам прототип БКМ повинен бути публічно продемонстрований на оборонній виставці «Зброя та безпека 2016», що відкриється в Києві 11 жовтня 2015 року, пише wartime.org.ua.

Згідно з інформацією, опублікованою в приуроченому до виставки «Зброя та безпека 2016» спеціальному номері українського журналу «Defense Express», машина БКМ має повну бойову вагу 8 тон, місткість дев’ять осіб, максимальну швидкість ходу по шосе 95 км/год. з запасом ходу до 500 км, швидкість на плаву 10 км/год. Вихід десанту і екіпажу здійснюється через задню апарель і бортові двері. Машина оснащується дизельним двигуном General Motors в 215 к.с., а замість трансмісії вперше в українській практиці застосовується гідростатичний привід з двома гідромоторами на мостах. Встановлені також два водомети оригінальної конструкції.

Для посилення протимінного захисту використовується днище корпусу V-подібної форми. Заявляється, що нова конструкція рознесеного бронювання корпусу, що включає прямокутні «соти», закриті зверху бронекришками. «Соти» заповнюються високоефективними модульними захисними елементами, заміна цих елементів в кожній «соті» може здійснюватися в польових умовах. Стверджується, що ця перевірена стендовими обстрілами конструкція бронювання, забезпечує захист від бронебійної кулі Б-32 з СВД з дистанції 15 м.

Машина може бути оснащена різними типами бойових модулів, прототип оснащений модифікованою баштою БРДМ-2 з 14,5-мм і 7,62-мм кулеметами.

Інженерна група «Азова» веде свою діяльність на території тренувальної бази полку «Азов» на київському заводі ЗАТ «АТЕК» (колишній завод «Червоний екскаватор», який фактично припинив функціонування в 2000-і роки і в 2014 році знову поновив свою діяльність завдяки «Азову»). Раніше, в 2015-2016 роках, інженерна група «Азова» розробила там гусеничну бойову броньовану машину «Азовець» на шасі танка Т-64.


Не пропустіть