Знайшли заміну застарілим броньованим машинам “Хамві” (Відео)

Американські збройні сили пересідають на нові машини. Днями повідомили про те, що компанія Oshkosh Defense поставила армії і Корпусу морської піхоти США перші сім серійних машин L-ATV, пише wartime.org.ua.

L-ATV – нові машини, які Міноборони США закуповує для заміни броньованих версій автомобіля HMMWV, прийнятого на озброєння ще в 1985 році. Виробництво нових бронемашин стартувало у вересні цього року (до 2019 року триватиме дрібносерійне виробництво L-ATV). За цей час командування визначить точні вимоги до комплектів обладнання і озброєння, які будуть встановлюватися на машини, після чого почнеться повномасштабне серійне виробництво з темпом збірки близько 3000 одиниць на рік.

Нові машини надійдуть на випробувальну службу на полігони Юма (штат Арізона), Форт-Хуачука (штат Арізона), Абердін (штат Меріленд), а також в випробувальний центр Форт-Грилі на Алясці. Військові отримають чотири версії L-ATV – бронемашину загального призначення, автомобілі з легким і важким озброєнням, з двома дверима багатоцільовий пікап. Спочатку Міноборони США планувало закупити 54 599 одиниць L-ATV до 2040 року, але пізніше вирішило прискорити закупівлі та завершити їх до середини 2030-х років.

Ходові випробування L-ATV

Oshkosh L-ATV – бронеавтомобіль вагою 6,4 т з адаптивною підвіскою (максимальний кліренс – 51 см). Машина придатна для десантування на парашутних системах і перевезення по повітрю (в тому числі, на зовнішніх підвісах вертольотів) і випускається в двох- і чотиримісних варіантах. Машина має базове бронювання, що захищає екіпаж від вогню стрілецької зброї середнього калібру, а також підриву мін і фугасів. За необхідності на автомобіль можна встановити додаткову навісну броню. Базовим двигуном Oshkosh L-ATV є дизельний мотор об’ємом 6,6 л і потужністю 300 к.с. Автомобіль може комплектуватися 7,62-мм кулеметом М240, 40-мм автоматичним гранатометом Мk19, протитанковим ракетним комплексом TOW або будь-яким іншим сумісним озброєнням, що встановлюються на дистанційно керованому модулі.


Не пропустіть