Toyota Land Cruiser – броньовик для спецпідрозділів (Фото)

Канадська компанія INKAS створила броньований автомобіль для спецпідрозділів, використавши агрегатну базу позашляховика Toyota Land Cruiser 79, пише autocentre.ua.

Незважаючи на зовнішню схожість із Land Rover Defender, в основі нового бронеавтомобіля Hudson APC лежить позашляховик Toyota Land Cruiser 79. Машина розроблена канадською компанією INKAS, яка з 1996 року виготовляє броньовані транспортні засоби: для VIP-перевезень, інкасаторів і спецслужб. Виробничі потужності INKAS розташовані як у Торонто, так і в портовому місті Лагос у Нігерії.

Hudson APC має невеликі габаритні розміри: довжину – 5,2 м, ширину – 1,93 м і висоту 2,15 м. Бронекорпус складено із застосуванням 3D-проектування і з використанням композитних матеріалів. У результаті маса його майже вдвічі менша, ніж у багатьох аналогічних машин. Кузов отримав рівень балістичного захисту BR6. Тобто він захищає від автоматичної зброї під стандартний «натовський» патрон 7,62х51 мм і може витримати вибух двох гранат типу DM51.

Десантне відділення розраховане на перевезення до 8 людей. При цьому на бортах є шість бійниць для ведення вогню зі стрілецької зброї. На даху також встановлено поворотну турель для кріплення кулемета або гранатомета. Салон обладнаний потужною системою кондиціонування і рециркуляції. Як опцію на передньому бампері можна встановити солідний «кенгурятник» для тарану. Можливе застосування і відеосистеми кругового огляду.

У рух бронеавтомобіль Hudson APC приводить 4,5-літрова дизельна «вісімка» потужністю 202 к.с., що добре зарекомендувала себе на Toyota Land Cruiser З останньою в парі працює механічна 5-ступінчаста коробка передач.


Не пропустіть