КАМАЗ заборонений в Україні, але продовжує вигравати тендери

Рішенням Ради національної безпеки і оборони, введених Указом Президента Петра Порошенка від 17 жовтня 2016 року, було введено заборону на торгові відносини з російським підприємством КАМАЗ. Він вводиться строком на один рік і передбачає повне припинення поставок автомобілів даної марки в нашу країну.

Про це повідомляє autocentre.ua.

Однак деякі підприємства ігнорують дане розпорядження. Так, нещодавно були оголошені результати тендеру, оголошеного ПАТ «Укргазвидобування». На подив перемогу здобуло ПАТ «Автотранспортник» — з екскаватором-планувальником ЕW25-М1 на повноприводному шасі КАМАЗ-43118 (6х6).

Таким чином, було грубо порушено заборону на торгові операції з Камським автозаводом і фактично українські гроші пішли в бюджет РФ.

ПАТ «АвтоКрАЗ» — єдиний вітчизняний виробник вантажної техніки з повним технологічним циклом виробництва, стурбований відвертим ігноруванням окремими посадовими особами рішення РНБО. Підприємство просить українську громадськість стежити за такими випадками і звертатися у відповідні органи для притягнення винних до відповідальності.


Не пропустіть