Розповіли про особливості модернізованого українського бронеавтомобіля (Фото)

На озброєння української армії став новий броньований автомобіль “Козак-2”. Відповідний наказ підписав міністр оборони Степан Полторак.

“Бронеавтомобіль “Козак” другого покоління краще захищений, ніж його попередник. Конструкцію змінили з урахуванням бойового досвіду та побажань військових. З’явилися системи, яких раніше не було. Наприклад, система пожежогасіння салону, підкачка шин, обігрів не тільки лобових вікон, але й задніх. Підвищився рівень захисту. Все це – відповідь на вимоги, яким потрібно відповідати”, – розповідає Gazeta.ua військовий експерт, директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

Техніка призначена для перевезення особового складу та військових вантажів. Автомобіль можна використовувати під час виконання спеціальних завдань.

“Для збільшення виживанння при підриві у автомобілі передбачений комплекс заходів. Машина побудована за модульним принципом. V-подібне днище поглинає і розсіює частину енергії вибуху. Воно працює у поєднанні з багатошаровою підлогою. Вона також поглинає частину енергії і при цьому затримує вторинні осколки. Рівень протимінного захисту автомобіля підтверджений реальними підривами. Це шість кілограмів тротилового еквівалента під колесом і під днищем”,- каже експерт.

Бронеавтомобіль серійно виготовляють на приватному київському підприємстві НВО “Практика”. Воно входить у Лігу оборонних підприємств України.

Сьогодні держава має максимально підтримувати приватні компанії, які забезпечуватимуть створення ефективніших зразків техніки за менші гроші та коротші терміни. Наш приватний сектор демонструє достатньо великий потенціал для забезпечення потреб військових сил. У свою чергу військові висувають вимоги до техніки. Зроблять це державні підприємства чи приватні – не важливо. Головне, щоб техніка була хорошої якості, оптимальна за ціною та забезпечувала ефективне гарантійне обслуговування. Приватні компанії можуть це дати”, – коментує Сергій Згурець.


Не пропустіть