Всюдихід для української армії: проект DIGITEC Visual Engineering (Фото)

Українська студія промислового дизайну DIGITEC Visual Engineering представила концепцію нової повнопривідної вантажівки для корпорації «Богдан», пише autocentre.ua.

Українська студія промислового дизайну DIGITEC Visual Engineering з командою під керівництвом Олександра Костура відома своїми роботами у сфері автомобільного проектування. Це, зокрема, проекти майбутнього кросовера Lamborghini Urus і перспективного магістрального тягача КрАЗ.

Цієї весни вона представила черговий проект, під брендом корпорації «Богдан» – концепцію повнопривідного малотоннажного автомобіля для військових. Як видно, це легкий автомобіль 4х4 капотного компонування. Подібні машини на 1–2 т вантажу сьогодні дуже поширені в арміях багатьох країн, а от українські збройні сили, на жаль, поки що задовольняються лише давно застарілими ГАЗ-66.

Перспективний військовий автомобіль від DIGITEC представлено з емблематикою «Богдан» не випадково, оскільки саме Корпорація «Богдан» сьогодні активно займається проектуванням легких і середніх вантажних армійських автомобілів і бронетехніки зокрема. Так, нещодавно вона спільно з компанією «Хюндай Мотор Україна» розробила і виготовила повнопривідний автомобіль «Богдан-3373» на шасі Hyundai HD72, який нещодавно протестували журналісти «Автоцентру».

На виставці «Зброя та безпека» у 2015, а потім і у 2016 році, на стенді «Богдан» також красувалася південнокорейська повнопривідна вантажівка Kia KM 450. Сьогодні також проходять випробування і новітніх бронеавтомобілів «Барс-6» і «Барс-8», складених на підприємстві «Богдан». А щодо концепції нової легкої вантажівки від DIGITEC Visual Engineering, то хочеться вірити, що вона отримає продовження в металі, а там і до показу військовим недалеко.


Не пропустіть