У Німеччині помічено велике скупчення українських КрАЗів (Відео)

Армійські автомобілі КрАЗ багато років вірою і правдою служили у військових частинах на території колишньої НДР. Після об’єднання Німеччини і розпаду соцтабору вся ця техніка була списана, і багато автомобілів КрАЗ потрапили в дбайливі руки колекціонерів і благополучно дожили до наших днів, пише autonews.com.ua.

У Німеччині існує чимало любителів вантажних автомобілів марки КрАЗ. Вони не тільки об’єднуються в клуби, а й регулярно проводять цікаві автопробіги.

Так в мережі з’явилося відео з зльоту власників вантажівок марки КрАЗ, який відбувся в німецькому місті Ошерслебен – районному центрі землі Саксонія-Анхальт.

В автопробігу взяли участь більше десятка вантажівок КрАЗ. Серед них є машини, збережені в первозданному вигляді, в такому як вони зійшли з заводського конвеєра.

А є і допрацьовані місцевими умільцями – з видовженими або дворядними кабінами, кенгурятниками, пароплавними трубами і потужними кенгурятниками.

Більшість з них – горезвісні КрАЗ-255 (6х6), які були основою складової військового автопарку. Це як бортові автомобілі, так і тягачі. Також в колону потрапив і раритетний КрАЗ-214 (6х6), з двотактним дизельним двигуном і більш вузькими колесами.


Не пропустіть