Вантажівки атомників – нові КрАЗи для обслуговування АЕС (Фото)

ПАТ «АвтоКрАЗ» у травні 2017 року здійснив незвичайне постачання вантажівок, призначених для роботи на атомних електростанціях України, пише autocentre.ua.

Кременчуцький автозавод постачає вантажівки різним підприємствам, зокрема і таким, які пов’язані з атомною енергетикою. У травні підприємство відвантажило партію повнопривідних машин одному з замовників – лідеру серед постачальників дизельних генераторів і компресорної техніки в Україні. Вантажівки після монтажу на них спеціального обладнання займатимуться обслуговуванням вітчизняних АЕС.

Отож, що ж це за машини. Замовнику вирушила партія КрАЗів, що охоплює автомобілі моделі 6322 (6х6) – з бортовою платформою, а також сідловий тягач КрАЗ-6443 колісної формули 6×6.

Цікаво, що перші з них оснащені додатковими надставними бортами і буксирним пристроєм із пневмоелектроприводами – для роботи з причепами. А щодо сідлового тягача, то КрАЗ-6443 призначений для роботи з 48-тонними напівпричепами, повна маса автопоїзда може досягати 59 т навантаження на сідло – 17 тонн.

Усі машини укомплектовані 375-сильним турбодизелем стандарту Євро-5 і дводіапазонною 9-ступінчастою механічною КП. На вимогу замовника, КрАЗи для роботи на АЕС пофарбовані у біло-блакитний колір.


Не пропустіть