Нацгвардія отримала чергову партію сучасних БТР (Відео)

Київський бронетанковий завод передав Нацгвардії нову партію БТР-3ДА, повідомляється в п’ятницю на сайті ГК “Укроборонпром”.

“Київський бронетанковий завод, що входить до складу “Укроборонпрому”, провів успішні випробування нової партії БТР-3ДА, які були виготовлені в рамках державного оборонного замовлення для Національної гвардії України. За результатами приймально-здавальних випробувань, відповідно до рішення спеціальної комісії з представників замовника, партія БТР-3ДА була передана до складу Національної гвардії України”, – йдеться в повідомленні.

За даними концерну, випробування були проведені в присутності представників замовника на одному з військових полігонів Київської області, кожна бойова машина пройшла перевірку роботи всіх систем відповідно до конструкторської та експлуатаційної документації. Чисельність партії не уточнюється. За даними концерну, БТР-3ДА оснащений бойовим модулем “Штурм-М”, який оснащений 30-міліметровою автоматичною гарматою ЗТМ-1, яка має скорострільність в 330 пострілів в хвилину. Крім того, бойовий модуль “Штурм-М” оснащений 7,62-міліметровим кулеметом і автоматичним гранатометом, а також комплексом керованого озброєння “Бар’єр”, який забезпечує бронебійність не менше 800 мм, не враховуючи динамічний захист, на відстані до 5 кілометрів. Це дозволяє екіпажу БТР-3ДА знищувати будь-яку бронетехніку противника, зазначає концерн.


Не пропустіть