Президент вручив військовим медикам вітчизняну евакуаційну техніку (Фото)

Сьогодні, 14 червня, напередодні Дня медичного працівника, у районі проведення антитерористичної операції на території Луганської та Донецької областей, Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко вручив військовим медикам сертифікати на евакуаційну техніку підвищеної прохідності.

Більше двадцяти одиниць такої техніки вітчизняного виробництва уже нині поповнять ряди медичних підрозділів бойових військових частин Збройних Сил України. Вони прийдуть на заміну ще радянським зразкам автомобілів типу УАЗ та ГАЗ, які уже вичерпали свій моторесурс. Цього року, за дорученням глави держави, близько сотні таких же машин надійде до української армії.

– Ми перебуваємо в процесі оновлення, осучаснення та поставок військовї техніки. Зараз вже перша медична допомога на полі бою надається впродовж так званої «золотої десятихвилинки», коли оперативність цінується набагато більше за золото. На щастя евакуація поранених здійснюється новітнім адаптованим санітарним транспортом. Ці автомобілі розроблені за технічними умовами з використанням бойового досвіду, – зазначив Петро Порошенко.

Ця санітарна техніка призначена для евакуації поранених та хворих до найближчого медичного пункту батальйону чи медичної роти бригади, або найближчої лікарні чи госпіталю. Машини мають прохідність характерну для автомобілів з двома ведучими мостами. Це перший зразок вітчизняних автовиробників, який вкрай важливий для військових медиків, особливо в районі проведення АТО.

Окрім того, глава держави наголосив на тому, що вже сьогодні до Авдіївки вирушає новітня мобільна операційна, яка оснащена за останнім словом техніки. Там вона надаватиме допомогу українським воїнам та цивільним мешканцям 25-ти тисячного населеного пункту, який перебуває зараз на лінії вогню.

http://misto-tv.poltava.ua/


Не пропустіть