Прикордонники на виклик виїжджатимуть бронеавтомобілями “Тритон” (Фото)

У Держприкордонслужбі, показали, як працюватиме нова система інтелектуального захисту кордону, на прикладі нового комплексу “Тополя”, запущеного в експлуатацію 24 червня. Тепер прикордонним нарядам немає необхідності курсувати вздовж кордону з собаками. Всю обстановку видно на моніторі, пише expres.ua.

У разі виявлення порушників, на затримання виїжджає наряд прикордонників на бронеавтомобілі “Тритон”. Як відзначають в Держприкордонслужбі, тепер захист кордону виглядає так. Перший рівень – це паркан з колючого дроту і протитанковий рів. Уздовж периметра кордону є і рокатна дорога, призначена для маневрування екіпажів прикордонної служби, а також контрольно-слідова смуга. Спостереження за ділянками кордону прикордонники ведуть за допомогою відеоспостереження по камерах, встановлених на вишках, щокрем і з тепловізором.

Подібні системи охорони кордону будуть обладнані в Сумській, Луганській і Харківській областях. Всього на ці цілі бюджетом передбачено 4 млрд. гривень. А зведення таких захисних ділянок планують завершити до 2020 року.

Як уже повідомлялось, бронеавтомобіль “Тритон”, був розроблений на київському заводі “Кузня на Рибальському” і спочатку планувався як ББМ-амфібія. Але для Держприкордонслужби була представлена тільки сухопутна модифікація. За своїми характеристиками, ББМ “Тритон” відноситься до класу легких бронетранспортерів.

На даний час прикордонники випробували і мають на озброєнні чотири ББМ “Тритон”. Планується оснастити бойові патрулі та групи швидкого реагування достатньою кількістю бронеавтомобілів «Тритон» здатними захистити екіпажі від стрілецької зброї, осколків та підриву протитанкових мін потужністю до 6 кг вибухівки.

Машина має бронювання, відповідає другому рівню STANAG 4569. Для ефективного спостереження за обстановкою на кордоні машина оснащена комплексом наземної розвідки, зокрема радіолокаційною станцією і тепловізійною установкою. «Тритон» може перевозити додатково до 4 осіб наряду у віддалені зони, де вони зможуть в автономному режимі нести службу до 7 діб. Для цього бронемашина оснащена дизель-генератором, автономним опаленням та системою кондиціонування. Для передачі даних на «Тритон» встановлена ​​супутникова система.


Не пропустіть