Богдан Барс-8 отримав ряд змін за підсумками випробувань (Фото)

Український бронеавтомобіль Богдан Барс-8 проходить цикл державних випробувань. Як стало відомо, це вже друга модифікація Барс-8, в якій бронеавтомобіль піддали ряду змін. Що змінилося і як нововведення вплинули на характеристики Барс-8, розповів технічний директор ДП АСЗ №2 АТ «АК« Богдан Моторс »Владислав Іллєнко.

«Представлений на державних випробуваннях «Барс-8»є продовженням лінійки бронеавтомобілів цього типу. Він створений на базовому шасі Dodge Ram 5500, що дозволило визначити збільшило його повну масу до 10 тонн і дозволило поліпшити бронезахист. Після визначаючих відомчих випробувань на підприємстві істотно доопрацювали конструкцію кузова.
Він став легшим на 400 кілограмів, менше нависає над задніми колесами, а фильтровентиляційна установка переміщена з даху на кормову частину бронеавтомобіля.

Також вдосконалили верстат для кулемета і внутрішню перегородку між водієм і десантним відсіком. Вона сконструйована таким чином, що в разі необхідності складається разом з майданчиком для кулеметника. Це дає можливість водієві разом з командиром швидше евакуюватися через бічні задні двері або верхні люки.

Протимінні сидіння в десантному відсіку сконструйований таким чином, щоб максимально поглинати енергію вибуху».
Зараз Богдан Барс-8 проходить цикл державних випробувань у різних умовах і на різних полігонах. Нагадаємо, що державні випробування тривають вже три місяці і включають ходові випробування маршем 10000 км у різних умовах дорожнього покриття, переважно по пересічній місцевості. Оцінюватимуться параметри прохідності автомобіля, перевірятися балістичні і протимінні показники броньованого авто.

http://www.autoconsulting.com.ua/


Не пропустіть