Український спецназ пересів на новітні позашляховики (Відео)

29 липня Сили спеціальних операцій Збройних сил України відзначили свою першу річницю. Нещодавно бійці отримали нові позашляховики відомого японського бренду, пише autocentre.ua.

На початку 2017 року Україна отримала 43 нових позашляховика Toyota Land Cruiser 70. Ці машини надійшли в рамках програми технічної допомоги з США. Сьогодні машини виконують різні завдання не де-небудь, а в підрозділах спецназу ЗСУ. До речі 29 липня Сили спеціальних операцій Збройних сил України відзначили свою першу річницю.

США не дарма допомогла Україні саме такими Тойотами. Виявляється, американський спецназ свого часу придбав 556 таких машин 70-ї серії. Отже, в Україні були поставлені Toyota Land Cruiser 70 в версії J76 – c 5-дверним кузовом, розрахованим на сімох людей. Машини укомплектовані 4,2-літровим дизельним двигуном потужністю 135 к.с. Максимальна швидкість обмежена на позначці 120 км/год.

За словами військових водіїв Toyota Land Cruiser 70, в порівнянні з УАЗом, це небо і земля. Японська машина оснащена кондиціонером, лебідкою, магнітолою USB, тут два обігрівача, два акумулятора, додатковий паливний бак на 90 л, для холодного клімату передбачений підігрів паливного фільтра. Задні сидіння можна скласти і в машині можна перевозити поранених бійців.


Не пропустіть