Із чого роблять український БТР-4 (Фото)

Концерн «Укроборонпром» завершує перший етап масштабної програми приєднання регіонів України до програми імпортозаміщення. Як приклад розглянемо виробництво БТР-4, пише autocentre.ua.

У виробництві новітніх бронемашин БТР-4 станом на 2014 рік кількість деталей з РФ становила 45%, ще 45% були українськими, а 10% імпортувалися.

У 2015 році кількість російських деталей скоротилося до нуля, частка вітчизняних комплектуючих піднялася до 65%, ще 35% було імпортовано з інших країн. А у 2017 році Україна почала самостійно виробляти вже 88% агрегатів і вузлів для БТР – 4, імпортуючи лише 12%. Результати роботи програми з імпортозаміщення в наявності.


БТР-4

Починаючи з 2014 року, «Укроборонпром» ініціював підписання 21 меморандуму з обласними і міськими державними адміністраціями у сфері оборонної промисловості України. А вже найближчим часом до програми імпортозаміщення мають приєднатися останні чотири області – Київська, Рівненська, Чернігівська та Донецька.


БТР-4Е на виставці військової техніки “Сила нескорених” у Києві, на Хрещатику, 22 – 27 серпня 2017 року.



БТР-4Е

Кожен із цих меморандумів дає змогу створити майданчик для постійного діалогу між підприємствами концерну «Укроборонпром», представниками Збройних сил України і місцевими виробниками. На «оборонку» України працюють вже 394 підприємства, які забезпечують роботою понад 200 тисяч фахівців.

У програмі імпортозаміщення «Укроборонпром» сконцентрував свою роботу на співпраці з малими та середніми підприємствами, частка яких сьогодні досягає 65-70%. Такий вибір пов’язаний із високою мобільністю потужностей малого і середнього бізнесу та готовністю до застосування сучасних методів виробництва.



Як працює програма імпортозаміщення Концерну “Укроборонпром”


Не пропустіть