У Києві покажуть унікальний бронеавтомобіль для спецназу (Фото)

На виставці «Зброя та безпека 2017», яка пройде в столичному МВЦ з 10 по 13 жовтня, презентують бронеавтомобіль класу APC – модель Jaws від відомого виробника IAG.

Бронеавтомобіль Jaws відноситься до класу легкоброньованих транспортних засобів для перевезення особового складу – APC (Armored Personnel Carrier). Він випускається відомим виробником в даному сегменті – концерном International Armored Group (IAG) з ОАЕ.

Машина була вперше показана в 2013 році на виставці озброєння IAV в Великобританії і з того часу зарекомендувала себе як надійний транспорт для солдатів миротворчих контингентів в неспокійних районах Іраку і Африки.

В основі Jaws лежить посилене шасі популярного позашляховика Toyota Land Cruiser 200. Корпус може мати бронювання по класу B6 або B7 – в останньому випадку від захищає від бронебійної кулі патрона 7,62х51 мм. Крім двох членів екіпажу салон розрахований на перевезення шести осіб десанту.

В якості силового агрегату на бронеавтомобіль Jaws може встановлюватися або 4,5-літровий турбодизель V8 потужністю 232 к.с., або бензинова “вісімка” робочим об’ємом 4,6 л і потужністю 304 к.с. Коробка передач в обох випадках – 6-ступінчаста, автоматична.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть