Продемонстрували автомобіль-трансформер КрАЗ в дії (Відео)

На виставці «Зброя та безпека 2017», яка проходить в Києві, в МВЦ з 10 по 10 жовтня, можна побачити військовий автомобіль КрАЗ в цікавому виконанні. Це ВММ – важкий механізований міст. Це справжній автомобіль-трансформер.

У похідному положенні ВММ нічим особливим зовні не відрізняється. А ось коли вся ця конструкція починає розкладатися, за допомогою гідравліки і численних лебідок, то стає трохи не по собі. Особливо коли знаходишся в безпосередній близькості.

ВММ призначений для пристрою мостових переходів через перешкоди шириною до 40 м і глибиною до 3 м для проїзду колісних і гусеничних транспортних засобів масою до 80 т. Комплект моста складається з чотирьох мостоукладальників на шасі автомобіля КрАЗ-63221 «Міст» (6х6). Машини перевозять мостові блоки з опорами.

Довжина мостового блоку – 10,5 м; Ширина проїжджої частини моста – 3,8 м; Ширина колії – 1,5 м; Час збірки четирехпролетного моста – 72 хв.

У нашому випадку збирався однопрогоновий міст за допомогою одного автомобіля – на це необхідно всього 11 хвилин. Гусенична техніка може пересуватися по мосту зі швидкістю не більше 15 км/год, а колісна – 25 км/год. Сам же автомобіль-трансформер важить більше 20 тонн і може розвивати швидкість до 85 км/год.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть