ЗСУ отримали нову повнопривідну вантажівку (Фото)

У Збройних силах України розпочато експлуатацію повнопривідної моделі вантажівки Богдан.

Про це корпорація Богдан повідомила в Facebook.

«Нещодавно в частинах Міністерства оборони України успішно завершилися випробування автомобіля Богдан 63172. І за їхніми результатами нова модифікація автомобіля підтвердила належний технічний рівень підготовки автомобіля, який забезпечує виконання покладених на нього завдань. Тому цей тривісний повнопривідний автомобіль було рекомендовано допустити до експлуатації в Збройних силах України в особливий період», – сказано в повідомленні.

На новий автомобіль встановлений двигун Weichai Power. Це потужний шестициліндровий дизельний двигун з турбонаддувом, робочий об’єм якого становить 9,7 л, а потужність – 380 к.с. Застосування цих двигунів дозволило автовиробникові відмовитися від використання складових російського виробництва по всій лінійці продукції.

Нова вантажівка здатна розвивати максимальну швидкість до 85 км/год і має запас ходу в 1447 км. Автомобіль здатний перевозити 48 осіб в відповідному обладнаному для цього кузові. Загальна вантажопідйомність нової армійської вантажівки становить 11 т.

Вантажні автомобілі Богдан 63172 підвищеної прохідності, обладнані бортовою платформою, призначені для перевезення особового складу, різних вантажів, буксирування транспортних і спеціальних причепів (озброєння і військової техніки) по всіх видах доріг, бездоріжжю і пересіченій місцевості. Авто обладнане системою регулювання тиску повітря в шинах, лебідкою з тяговим зусиллям 12000 кгс, і передпусковим підігрівачем.

«Богдан 63172 поповнить автопарк Збройних сил України, який, як відомо, істотно не оновлювався протягом декількох десятиліть. У той же час, у зв’язку з проведенням військової операції під керівництвом Об’єднаних сил, потреба в такій техніці виросла в рази», – відзначили в корпорації.


Не пропустіть