Автопарк ЗСУ поповнився новими автомобілями (Фото)

Завод КрАЗ випустив нові 5 і 9-кубові автоцистерни на шасі всюдиходів КрАЗ-5233ВЕ і КрАЗ-6322. Це ті нові розробки для військових, які на 2018 рік анонсувало підприємство. Про це Autonews.ua повідомили в прес-службі «АвтоКрАЗ». Автомобілі випущені згідно з планом дослідно-конструкторських і науково-дослідних робіт.

Автоцистерни АЦП-5 (5233) і АЦП-9 (6322) призначені для транспортування і короткочасного зберігання питної води в польових умовах. Повнопривідні автомобілі КрАЗ-5233НЕ і КрАЗ-6322 як база під установку цистерн обрані не випадково. Вони – найкращі з прохідності, тому автоцистернам не важко виконати доставку питної води до будь-якої точки призначення в будь-яких дорожніх і екстремальних умовах, які часто виникають у військових частинах і на передовій. Високу прохідність автомобілю забезпечує широкопрофільна шина з системою централізованої підкачки і потужний 330-сильний двигун. А надійність всього спецвиробу забезпечує дуже міцна рама, в конструкції якої застосовані лонжерони з гарячекатаного швелера. Вона також є ідеальною основою для кріплення будь-якого типу обладнання.

Двосекційна 5-кубовая і трисекційні 9-кубова термоізольована цистерни мають вакуумну систему заповнення з електричним контролем. Час заповнення однієї секції становить 15-25 хв. Цистерна і трубопроводи виготовлені з нержавіючої корозійностійкої сталі. Термоізоляція цистерни не допускає зміну температури рідини більше ніж на 2° протягом 10 годин.

На підприємстві також повідомляють, що останнім часом йдуть назустріч всіх пропозицій і побажань військових, яким для більш ефективного виконання поставлених завдань потрібна різна спецтехніка. Підприємством врахований досвід застосування такої техніки в зоні військового конфлікту на сході країни, в тому числі використання базового шасі з компонуванням «кабіна за двигуном», що дозволяє зберігати життя особового складу при непередбаченому наїзді на вибухові предмети. ЗАТ «АвтоКрАЗ» і надалі планує розвивати військову лінійку спецтехніки КрАЗ, щоб прискорити відновлення миру в країні, полегшити українським військовим виконання ними своїх обов’язків і для збереження людських життів.


Не пропустіть